Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki marchewkowo-kokosowe

4.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Rogaliki z marchewką i wiórkami kokosowymi, nadziewane marmoladą różaną to oryginalne połączenie, które każdego zachwyci.

Składniki:

mąka pszenna 40 dag
masło 82% 20 dag
marchewka 15 dag
wiórki kokosowe 0.5 szklanki
cukier puder 0.5 szklanki
proszek do pieczenia 1 mała łyż.
śmietana gęsta 2 łyżki
sól 1 szczypta

Dodatkowo:

marmolada 20 dag
konfitura z płatków róży 2 łyżki
sok z pomarańczy 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier kryształ 1 łyżka

Porada

Rogaliki można nadziewać nutellą, dżemem lub innym dowolnymi owocami.

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki marchewkowo-kokosowe

Sposób przygotowania:

1
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, posiekać z masłem. Dodać cukier puder, startą na drobnej tarce marchewkę, wiórki kokosowe, szczyptę soli i śmietanę, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny.
Krok 1 - Rogaliki marchewkowo-kokosowe foto
2

Następnie rozwałkować na grubość 3-4 mm, pokroić w trójkąty. Na każdy włożyć porcję marmolady wymieszanej z konfiturą różaną.

Krok 2 - Rogaliki marchewkowo-kokosowe foto
3
Trójkąty z ciasta zwijać i formować rogaliki. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Posmarować sokiem z pomarańczy wymieszanym z cukrem waniliowym, posypać cukrem kryształem. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut.
Krok 3 - Rogaliki marchewkowo-kokosowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 17.12.2018 09:51
Tak przygotowane rogaliki na pewno smakują obłędnie.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak