Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki marchewkowe podwójnie błonnikowe z masą krówkową i orzechami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

starta marchewka 200 gram
masło 250 gram
mąka 1.5 szklanki
cukier puder 4 łyżki
kakao 1/2 łyżeczki
masa krówkowa 1/3 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki marchewkowe podwójnie błonnikowe z masą krówkową i orzechami

Wszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą. Najpierw mąkę z błonnikami, cukrem i kakao, a następnie dodajemy marchewkę, margarynę i zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 3 części. Każdą z nich wałkujemy na dosyć cienki placek. Smarujemy go masą i posypujemy orzechami. Ostrym nożem tniemy na 8 trójkątków i zwijamy je w rogaliki, zaczynając od szerszej strony.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temp 180 stopni około 25-30 minut.
Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.11.2014 13:23
fajne rogaliki
goofy9 12.02.2013 17:26
na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak