Rogaliki marchewkowe podwójnie błonnikowe z masą krówkową i orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • starta marchewka

    200 gram
  • masło

    250 gram
  • mąka

    1.5 szklanki
  • cukier puder

    4 łyżki
  • kakao

    1/2 łyżeczki
  • masa krówkowa

    1/3 puszki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą. Najpierw mąkę z błonnikami, cukrem i kakao, a następnie dodajemy marchewkę, margarynę i zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 3 części. Każdą z nich wałkujemy na dosyć cienki placek. Smarujemy go masą i posypujemy orzechami. Ostrym nożem tniemy na 8 trójkątków i zwijamy je w rogaliki, zaczynając od szerszej strony.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temp 180 stopni około 25-30 minut.
Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 03.11.2014 13:23
fajne rogaliki
goofy9 12.02.2013 17:26
na pewno wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat