Rogaliki kawalerskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mortadela

    1/2 kg
  • wędzony boczek

    20 dkg
  • papryka

    4 strąki
  • musztarda

    do smaku
  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • tłuszcz

  • tarty chrzan

    do smaku
  • sok z cytryny

  • sól, cukier

    do smaku
  • gęsta śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mortadelę kupić w całości, obrać z osłonki i pokrajać w plasterki. Każdy przekrajać na pół. Boczek pokroić w jak najcieńsze plastry, ułożyć na nich mortadelę, posmarować musztardą. Ułożyć paski papryki, zwinąć i spiąć drewnianą wykałaczką, maczać w roztrzepanym jajku, obtaczać w bułce tartej smażyć na rumiano na mocno rozgrzanym tłuszczu. Chrzan wymieszać ze śmietaną, doprawiając do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Gorące roladki ob łożyć chrzanem, przybrać plasterkami cytryny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat