Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki kawalerskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 1/2 kg
wędzony boczek 20 dkg
papryka 4 strąki
musztarda do smaku
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz
tarty chrzan do smaku
sok z cytryny
sól, cukier do smaku
gęsta śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki kawalerskie

Mortadelę kupić w całości, obrać z osłonki i pokrajać w plasterki. Każdy przekrajać na pół. Boczek pokroić w jak najcieńsze plastry, ułożyć na nich mortadelę, posmarować musztardą. Ułożyć paski papryki, zwinąć i spiąć drewnianą wykałaczką, maczać w roztrzepanym jajku, obtaczać w bułce tartej smażyć na rumiano na mocno rozgrzanym tłuszczu. Chrzan wymieszać ze śmietaną, doprawiając do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Gorące roladki ob łożyć chrzanem, przybrać plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak