Rogaliki jogurtowe z nadzieniem różanym

Rogaliki jogurtowe z nadzieniem różanym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    1 szkl
  • mąka

    4 szkl
  • cukier

    4 łyżki
  • żółtko jajek

    3 szt
  • olej

    3 łyżki
  • drożdże

    4 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jogurt podgrzać i rozrobić w nim drożdże z połową cukru. Z drugą połową rozmieszać żółtka . Do jogurtu z drożdżami dodać stopniowo mąkę i żółtka oraz sól i olej. Wyrobić ciasto i wałkować cienko. Od razu robić rogaliki z marmoladą, poczekać aż wyrosną , piec na złoty kolor posmarowane rozmąconym białkiem.
w piekarniku na blasze ok 35 min w temp 175 , na kamieniu ok 20 min w temp 200 st

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zuzanna6 28.08.2010 13:29
ciekawy przepis wart spróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat