Rogaliki Jagódki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0.5 kg
  • smalec

    20 dag
  • śmietana

    250 ml
  • powidła śliwkowe

    wg uznania
  • cukier puder

    do posypania
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Smalec posiekać z mąką, dodać śmietanę, posolić. Zarobić. Jeżeli ciasto jest zbyt suche można dodać śmietanę. Ciasto rozwałkować. Wykrawać trójkąty, nakładać powidła i formować rogaliki. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 25 min. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 24.10.2016 21:23
pyszne rogaliki
IwonaKa 26.03.2016 16:23
świetne,na pewno pyszne
Róża1 23.02.2016 23:40
bardzo smaczne :-)
Ela15 07.02.2016 11:48
pyszne rogaliki
agnieszka214 06.02.2016 17:02
rogaliki sa bardzo smaczne
mirecka12 06.02.2016 13:17
robiłam takie tylko z masą orzechowe ale były przepyszne
joannaa24 06.02.2016 11:56
Śliczne rogaliki
jagoda5913 06.02.2016 01:08
piękne rogaliki
gosia1988 05.02.2016 21:23
fajne rogaliki
Marta1986 05.02.2016 21:19
pyszne rogaliki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat