Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki francuskie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
filet z kurczaka 100 g
ser żółty 100 g
cukinia 100 g
pieczarki 200 g
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
przyprawa do gyrosa

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki francuskie

Mięso z kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką i przyprawą do gyrosa i podsmażyć do miękkości. Cukinię pokroić w kosteczkę, posypać curry, podsmażyć i przełożyć do kurczaka. Pieczarki pokroić w kawałki, podsmażyć, doprawić solą, pieprzem i papryką i przełożyć do mięsa. Ser zetrzeć na tarce o grubym oczku i dodać do reszty składników. Wymieszać.

Ciasto francuskie przekroić na pół i każdą połowę po przekątnej na 4 części. Otrzymamy 8 trójkątów. Na każdy trójkąt nakładamy farsz i zawijamy rogaliki. każdy z nich smarujemy z wierzchu roztrzepanym białkiem. Układamy je na blaszce wyłożonej pergaminem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut. Podajemy ciepłe. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 08.03.2014 22:51
Dla mnie super
czarrna 08.03.2014 22:31
Dzięki :) Smaczne i syte, jak to ciasto francuskie :)
Joannasz3190 08.03.2014 22:25
Pyszności :)
elka72 08.03.2014 22:00
Bardzo apetyczne :)
DorotaZ 08.03.2014 22:00
Oryginalne pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak