Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki drożdżowe z nutellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1kostka
mleko 1/4szklanki
cukier 4łyżki
mąka 3szk
nutella 1
jajko 2
sól

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki drożdżowe z nutellą

Drożdże rozkruszyć do mleka. Dodać cukier i mieszać aż się rozpuści. Do miski wsypać mąkę, sól, jajka, wlać mleko z drożdzami, margarynę i wszystko razem wymieszać. Przykryć ścierką i pozostawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować podzielić na 12 trójkątów, nałożyc nutelle i zwijać rogaliki. Pec w pekarniku nagrzanym na 180 stopni, piec aż rogaliki nabiorą złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak