rogaliki drożdżowe z dżemem oraz bitą smietaną :)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

  • mleko

  • masło

  • jajko

  • drożdże

  • cukier

  • dżem

  • bita śnietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mleko zagotować z tłuszczem zaparzyć nim połączoną z cukrem mąkę..Odlać 0,5 szkl. mleka do drożdzy. . Po przestudzeniu dodać rozpuszczone w mleku drożdze i jajka. Wyrobić ciasto.
Rozwałkować w koło, pociąć w trokąty. Nałożyć dżem można także dodać owoce :) typy brzoswkinie czy ananasy z puszki , zawinąć w rogalik i upiec na złoty kolor na samm koncu dac bita smietane ::)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat