Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki drożdżowe z czekoladą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 5 dkg
mleko ciepłe 3/4 szklanki
mąka 4 szklanki
cukier 3 łyżki
jaja 2 sztuki
olej 1/2 szklanki
czekolada
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki drożdżowe z czekoladą

Mąkę przesiewamy. Mleko lekko podgrzewamy. Do mleka wkruszamy drożdże. Dodajemy do mąki razem z cukrem, jajkami i olejem. Dokładnie wyrabiamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosło, ok. 40 minut.

Wyrośnięte ciasto dzielimy na cztery części. Każdą z nich podsypując mąką wałkujemy w kółko. Kroimy w trójkąty. Na każdy z nich dajemy kostkę czekolady i zwijamy w rogalik.

Układamy na wysmarowanej blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni ok. 15- 20 minut, aby rogaliki były rumiane.

Zimne posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 03.04.2017 12:20
Słodkie pyszności.
pestka 03.04.2017 11:06
wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak