Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
margaryna 1 kostka
cukier waniliowy 1 szt
cukier 3 łyżki
drożdże 5 dag
jajko 2 szt
śmietana 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki

Z mąki, margaryny, cukrów, drożdży, jajek i śmietany zagniatam ciasto, wkładam do szczelnego woreczka foliowego i wkładam do miski z zimną wodą. Gdy ciasto wypłynie na wierzch znakiem tego ze juz jest gotowe, wyrabiam chwilę na stolnicy, rozwałkowuje i wycinam trójkąty, smaruję dżemem bądz nutellą i zwijam rogale. Układam na blasze z odstępami i smaruję rozmąconym jajkiem. Piekę ok 20 min do zarumienienia. Upieczone posypuję cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 30.08.2013 22:20
bardzo fajne
Stenka 04.08.2013 09:00
pięknie wyglądają
Renata22 17.07.2013 21:54
Prawdziwa rogalikowa uczta!;)
TEtalicha 17.06.2013 23:19
Fajne takie
Ewelina38 16.05.2013 10:55
takie rogaliki to u mnie migiem znikają :)
SmakolykiJoanny 11.04.2013 14:27
Pyszne te twoje rogaliki :)
mysza75 10.03.2013 16:34
Fajne takie na jeden kęs :-)
Anitapaj 20.02.2013 20:20
Smaczne!;)
Milena87 20.02.2013 15:32
pyszne rogaliki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak