Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka tortowa
1 kg -
drożdże
10 dkg -
palma
2 kostki -
kwaśna śmietana
1/2 szklanki -
cukier
4 łyżki -
sól
-
jajko
3 sztuki -
Nadzienie:
-
mak
1/2 kg -
aromat migdałowy
10 kropli -
cukier
1 szklanka -
masło
1/2 kostki -
żółtko jajek
2 sztuki -
skórka pomarańczowa
1 pomarańczo -
lukier
-
cukier puder
1 szklanka -
białko
1 sztuka
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Do miski wsypuje mak, dodaje rozpuszczone masło wystudzone, żółtka, aromat, cukier, skórkę. Całość mieszam. Nadzienie gotowe.




Komentarze (14)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (4)