rogale Marcińskie

rogale Marcińskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masy makowej z białego maku

    puszka
  • ciasta półfrancuskiego

    opakowanie
  • lukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przepis w brew pozorom jest bardzo prosty ponieważ można go przygotować z gotowych półproduktów :)

Ciasto po wyciągnięciu z pudełeczka rozkładamy i wykrawamy z niego dość sporych rozmiarów trójkąty, nakładamy na nie masę makową ( bakalland ) i zwijamy zgrabne rogaliki. Gotowe rogaliki smarujemy roztrzepanym jajkiem aby nabrały \"rumieńca\" w czasie wypieku :)

Rogaliki układamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego do 160`C piekarnika na jakieś 20min.

Po wystygnięciu smarujemy za pomocą pędzelka lukrem , posypujemy orzeszkami i gotowe:)

Palce lizać polecam!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 22.04.2011 00:18
pycha
rosik93 17.11.2010 23:20
Wyglądają super:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat