Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROGALE DROŻDŻOWE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
drożdże 10 dkg
mleko x 2 3/4 szkl
cukier 20 dkg
sól szczypta
margaryna 20 dkg
cukier waniliowy 1 szt
żółtko jajek 4 szt
białka do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: ROGALE DROŻDŻOWE

Ze wszystkich składników wygniatamy ciasto i rozwałkowujemy na stolnicy.Formujemy i wycinamy rogale. Nadzienie masa makowa.
Piec w temperaturze 150c na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak