Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogale

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 4 szkl
drożdże 4 dag
mleko 1 szkl
żółtko jajek 3 szt
cukier puder 4 łyżki
masło 1/2 kostka
powidła śliwkowe
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: rogale

do ciepłego mleka dodać drożdże i cukier puder i łyżkę mąki mieszamy dajemy do wyrośnięcia gdy wyrośnie dodajemy żółtka i pozostałość mąki wyrabiamy przez kilka minut potem dajemy roztopioną zimna margarynę wyrabiamy i ponownie dajemy do wyrośnięcia póżniej rozwałkowujemy na stolnicy ciasto i kroimy w trójkąty smarujemy każdy trójkąt powidłami i zwijamy w rogalik dajemy na brytfannę wysmarowaną tłuszczem i do piekarnika na ok 30 minut w temp 180*potem posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak