Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rodzynkowe semifredo

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek mascarpone 1 szt.
śmietana 30% 500 ml
mleko 1 szkl.
rodzynki 0,5 szkl.
POSYPKA

Przepis i sposób przygotowania na: Rodzynkowe semifredo

Kroki postępowania

1
Serek mascarpone, mleko i śmietankę ubić.
Krok 1 - Rodzynkowe semifredo foto
2
Do masy dodać rodzynki i delikatnie przemieszać.
Krok 2 - Rodzynkowe semifredo foto
3
Dno keksówki obsypać kolorową posypką do tortów.
Krok 3 - Rodzynkowe semifredo foto
4
Do keksówki przelać masę i znów posypać posypką na wierzchu.
Krok 4 - Rodzynkowe semifredo foto
5
Keksówkę wstawić na zamrażalnika - na 30 min. przed podaniem.
Krok 5 - Rodzynkowe semifredo foto
6
Kroić w 1-2 cm plasterki - jak ciasto keksowe :) Smacznego.
Krok 6 - Rodzynkowe semifredo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 01.01.2014 12:40
zjadłabym taki deserek
marzencia2007 03.04.2013 23:10
ślinka kapie :)
Karolcia12 12.02.2013 23:44
pomysłowy tytuł
smakowita 06.10.2012 20:39
hmmmm , niebo w gębie
Cukiereczek13 27.05.2012 15:01
pysznie wygląda ;)
pioge7 27.05.2012 10:28
palce lizać
gosia47-47 27.05.2012 10:15
sama słodycz
Katarzyna87 27.05.2012 06:43
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak