Rodzinny kurczak z farszem orzechowo-migdałowo-rodzynkowym

Rodzinny kurczak z farszem orzechowo-migdałowo-rodzynkowym

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Pieczonego kurczaka można przygotować na wiele sposobów. Lubią go dorośli i lubią go dzieci. Ale rodzinny kurczak z farszem orzechowo-migdałowo-rodzynkowym to danie, które przygotowane według naszego przepisu zadowoli nawet najbardziej wymagających członków rodziny.

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kurczak (cały )

    1 sztuka
  • Przyprawa do potraw Kucharek

    2 łyżki
  • masło 82%

    3 łyżki
  • migdały prażone

    2 łyżki
  • orzechy włoskie prażone

    2 łyżki
  • rodzynki sułtańskie

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • natka pietruszki

    1/2 łyżeczki
  • miód

    3 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kurczaka natrzeć na zewnątrz i w środku Przyprawą do potraw Kucharek połączoną z olejem. Orzechy, migdały i rodzynki wymieszać z masłem i posiekaną natką. Kurczaka wypełnić farszem, przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec 1,5 godziny w temperaturze 180°C. Podawać z ulubioną sałatką.

Kucharek radzi:

1. Bakalie do nadzienia najlepiej rozdrobnić i dodatkowo wymieszać z 2 łyżkami miodu.

2. 1 łyżkę miodu możemy dodać także do oleju z Przyprawą do potraw Kucharek. Dzięki temu otrzymamy aromatyczną, lekko miodową skórkę.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

03.12.2018 19:50
Musi być pyszny tak przyrządzony kurczak.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat