Rocky Road angielskie batony czekoladowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    125 g
  • gorzka czekolada

    300 g
  • miód

    3 łyżki
  • herbatniki

    200 g
  • pianki Marshmallows

    100 G
  • cukier puder

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeśli do tej pory tego nie próbowaliście, powinnyście koniecznie, bo deser jest niesamowicie smaczny! I bardzo, ale to baaaardzo słodki… Jest tak pyszny, że na pewno zrobię je jeszcze nie raz:) Świąteczna wersja popularnego brytyskiego ciasta rocky road z dużą ilością czekolady . Przygotowanie jest niezwykle proste i szybkie, bez pieczenia.

PRZYGOTOWANIE:

Masło i czekoladę roztopić w rondelku razem z miodem.
Herbatniki pokruszyć na drobne kawałki a następnie dodać do roztopionej czekolady, wymieszać razem z piankami.
Przełożyć do formy wyłożonej folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 2 godziny.
Po zastygnięciu, posypać wierzch ciasta cukrem pudrem i pokroić na kwadraty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat