Roaldki drobiowe z serkiem topionym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 podwójny
  • serek topiony

    100 gram
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do kurczaka

  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • margaryna do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roaldki drobiowe z serkiem topionym foto
Piersi z kurczaka kroimy w poprzek na kawałki. Lekko rozbijamy. Rozbity filet z każdej strony posypujemy przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Serek topiony kroimy na 4-5 części. Układamy na rozbitym płacie mięsa po jednym kawałku.
Krok 2 - Roaldki drobiowe z serkiem topionym foto
Następnie ciasno zwijamy w rulon. Każdy rulon obtaczamy w rozbitym jajku i panierujemy w bułce tartej.
Krok 3 - Roaldki drobiowe z serkiem topionym foto
Na koniec smażymy z każdej strony na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 06.01.2014 11:52
uwielbiam takie roladki z niespodzianką :)
Milka100 19.11.2013 09:57
świetny pomysł
Łukasz15 27.10.2013 09:53
Fajne roladki
Róża1 02.10.2013 23:41
przepyszne te Twoje roladki!!
pierniczkowo 01.10.2013 14:39
bardzo lubię takie roladki :)
sara1 30.09.2013 11:35
apetycznie wyglądaja
Mniam 30.09.2013 08:02
Fajne roladki. Z serkiem topionym ciekawy pomysł.
Barbara777 29.09.2013 22:44
rewelka też takie robię
everay 29.09.2013 21:50
pięknie i pysznie wyglądają
Jadwiga/Jaga85 29.09.2013 21:43
Z serkiem topionym jeszcze nie robiłam-koniecznie muszę to nadrobić!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat