Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rizotto z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 800 g
mięso wieprzowe bez kości 800 g
cebula 250 g
tłuszcz 150 g
masło 50 g
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: rizotto z mięsem

Ryż ugotować na półsypko.Mięso pokrajać w kostkę,poddusić na tłuszczu z cebulą pokrajaną w kosteczkę i wymieszać z ryżem.Doprawić solą i pieprzem do smaku i wykładać na brytfannę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.Powierzchnię polać stopionym tłuszczem i wstawić do gorącego piekarnika do zapieczenia.Lekko zrumienioną zapiekankę wyjąć z piekarnika,porcjować.Do zapiekanki podać sos-w tym przypadku sos pieczarkowy oraz surówkę,np.z czerwonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 16.05.2011 23:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak