Rizotto

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pół cukini

  • papryki

    2
  • pieczarek

    30 dag
  • pierś z kurczaka

  • cebula biała

  • pomidory bez skóry

    2
  • kostki rosolowe o smaku grzybowym

    2
  • ryż do risotto

    1 szklanka
  • przyprawa do gyrosa

  • masło

  • olej roślinny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cukinie, pomidory, papryke, mieso i cukinie kroimy w kostke, pieczarki w cienkie polplaterki. Ryż gotujemy na sypo w duzej ilosci wody, przecedzamy. Pieczarki dusimy na masle, cebule szklimy na oleju, w osobny naczyniu podsmazamy mieso rowniez na oleju, nastepnie dodajemy do niego usmazone pieczarki i cebule, nastepnie papryke i pomidory, 10 minut przed konce gotowania dodajemy cukinie. Miedzy czasie dodajemy kostki rosolowe, przyprawe do gyrosa oraz sol. na sam koniec dodajemy ugotowny ryż, mieszamy i podajemy na gorąco

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 28.09.2012 18:38
smaczne
Piotr24 08.08.2011 13:53
muszę spróbować :)
ankaryba 03.07.2011 17:12
smaczne
Magdalena/26Mooi 24.01.2011 12:19
kolorowe
Justyna73 06.10.2010 11:23
musi być smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat