Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RISSOTTO PO BOLOŃSKU

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 400 g
ryż 1 paczka
pomidory 3 szt
papryka czerwona 1 szt
Kukurydza z Puszki 3 łyżki
sól do smaku
bazylia
rozmaryn
oregano
sos do spagetti boloński 3 łyżki
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: RISSOTTO PO BOLOŃSKU

Mięso usmażyć na rozgrzanej oliwie. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w ósemki. Gdy mięso zmieni kolor dodać pomidory, papryki i kukurydzę. Dusić pod przykryciem ok 20-30 min. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Dodać do mięsa. wymieszać. Doprawić do smaku.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 16.06.2014 16:24
doskonałe danie
gosia561 11.05.2014 17:13
dobry ryż
Lemon 18.09.2012 16:43
tez tak robię, pycha
Kekerboom 18.09.2012 13:43
fantastyczne
Betka 18.09.2012 13:26
mmmmmmmm świetne;)
angelika14 18.09.2012 13:21
w moim guście smakowym pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak