RISSOTTO PO BOLOŃSKU

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    400 g
  • ryż

    1 paczka
  • pomidory

    3 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • Kukurydza z Puszki

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • bazylia

  • rozmaryn

  • oregano

  • sos do spagetti boloński

    3 łyżki
  • papryka zielona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso usmażyć na rozgrzanej oliwie. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w ósemki. Gdy mięso zmieni kolor dodać pomidory, papryki i kukurydzę. Dusić pod przykryciem ok 20-30 min. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Dodać do mięsa. wymieszać. Doprawić do smaku.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 16.06.2014 16:24
doskonałe danie
gosia561 11.05.2014 17:13
dobry ryż
Lemon 18.09.2012 16:43
tez tak robię, pycha
Kekerboom 18.09.2012 13:43
fantastyczne
Betka 18.09.2012 13:26
mmmmmmmm świetne;)
angelika14 18.09.2012 13:21
w moim guście smakowym pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat