Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 120 g
szpinak 200 g
bulion warzywny 500 ml
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
masło 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto ze szpinakiem

Masło rozgrzewamy na patelni. Świeży szpinak drobno szatkujemy (mrożony rozmrażamy) i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do szpinaku. Całość smażymy ok 5-10 min (aż odparuje woda). Cebulę drobno siekamy i lekko szklimy na oliwie na patelni. Następnie stopniowo dodajemy bulion i ryż. Kiedy ryż przestanie chłonąć bulion dodajemy szpinak. Całość mieszamy jeszcze kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 06.02.2015 22:22
Pyszna propozycja :)
wyattearp 06.02.2015 21:02
przepyszne !!!!!!!!!!!!
halina17 06.02.2015 20:21
Jak dla mnie -smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak