Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto z zielonymi szparagami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 200 gram
szparagi zielone kilka sztuk
ser żółty 100 gram
curry
sól
pieprz
oliwa 1 łyżka
świeże zioła 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: risotto z zielonymi szparagami

Ryż ugotować na sypko z solą i curry. Szparagi pociąć wzdłuż na cieniutkie plastry za pomocą skrobaczki, posolić, skropić oliwą i odstawić aż puszczą sok. Do naczynia żaroodpornego wsypać ryż zmieszany ze szparagami, doprawić pieprzem grubo zmielonym. Na wierzch ułożyć ser starty lub w plastrach. Zapiec w piekarniku aż ser się rozpuści i przyrumieni (około 15-20 minut w średnio nagrzanym piekarniku). Podawać posypane ziołami (bazylia, zioła japońskie) i winem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 19.05.2015 17:53
propozycja fajna
msmariusz 27.03.2015 14:58
pyszne risotto
ONY_za_kare 13.11.2013 11:14
wspaniałe danie
Krystyna32 02.11.2013 10:18
apetyczne !
IZABELA29 13.10.2013 09:44
otwieramy buźkę i am.. pyszne
Wafelek2601 08.08.2013 20:35
Wyśmienite
Agnieszka-87-25 02.05.2013 08:59
pyszne uwielbiam szparagi
mic 08.12.2012 17:26
prezentuje sie reewelacyjnie
RenataZ-et 03.11.2012 08:22
super
Katarzyna59 03.09.2012 12:47
pycha
kate.500 02.09.2012 13:02
pycha
Wacław 22.08.2012 09:15
fajny pomysł !
Iwusia 19.08.2012 21:08
ale smaczne
Bożena13 18.08.2012 10:27
bardzo lubię takie;)
ewelina/bunia 16.08.2012 14:59
dobre
ewelina/bunia 16.08.2012 14:59
dobre
adelajda 01.08.2012 15:53
super
Rafał10 09.07.2012 10:35
aż ślinka cieknie !!!
Mariusz10 02.06.2012 18:34
świetne
jozefinach 26.05.2012 10:09
Lubię szparagi.
elaa 25.05.2012 18:38
pyszne
MAR3STA 25.05.2012 18:26
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak