Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ryż do risotto 1 szklanka
cukinia 1 szt
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 200 g
bakłażan 0,5 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
kurkuma
kostka rosołowa 1 szt
ser żółty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z warzywami

Kroki postępowania

2
Warzywa i kurczaka kroimy w kostkę
Krok 1 - Risotto z warzywami foto
4
Cebulę podsmażamy na patelni
Krok 2 - Risotto z warzywami foto
5
Dodajemy kurczaka i smażymy dalej
Krok 3 - Risotto z warzywami foto
6
Następnie dodajemy ryż i razem smażymy, gdy ryż będzie szklisty zaczynamy danie podlewać wodą
Krok 4 - Risotto z warzywami foto
7
Bakłażana również kroimy w kostkę i solimy.
Krok 5 - Risotto z warzywami foto
8
pieczarki podsmażamy na innej patelni
Krok 6 - Risotto z warzywami foto
9
Do risotta dodajemy warzywa, kostkę rosołową i przyprawy. Całość mieszamy praktycznie cały czas, od czasy do czasu podlewamy wodą.
Krok 7 - Risotto z warzywami foto
10
Po 5 minutach dodajemy pieczarki i bakłażana.
Krok 8 - Risotto z warzywami foto
11
Gdy ryż będzie miękki i dajemy starty ser żółty. Przykrywamy pokrywką aby ser się stopił.
Krok 9 - Risotto z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 17.04.2016 00:16
smaczny obiad
Ela427 07.02.2016 13:31
lubię risotto często robię
Janina 27.01.2016 16:01
Smaczne danie;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak