Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
marchewki 3
pietruszki 2
por
seler 1/2
sól, pieprz
olej do smażenia
kapusta włoska 1/4

Przepis i sposób przygotowania na: risotto z warzywami

ryż wrzucić do rondla na rozgrzany olej(ok.2 łyżek),zamieszać,lekko podsmażyć(nie rumienić),zalać 2 szklankami osolonej wody.gotować na małym ogniu pod przykryciem,aż ryż wchłonie cały płyn.por i kapustę pokroić w paseczki,resztę warzyw w słupki.do rozgrzanego na patelni oleju wrzucić przygotowane warzywa,posypać je solą i pieprzem,dusić-mieszając-aż mniej lub bardziej zmięknie, według gustu.wymieszać z ryżem.potrawę można zapiec w żaroodpornym naczyniu,posypując ją uprzednio startym żółtym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 26.07.2012 18:16
pysznie i zdrowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak