Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z truflami i pecorino romano

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ryż do Risotto 400 g
Truw słoiczku 70 g
białe wino 100 ml
masło 50 g
bulion warzywny 50 ml
cebula 1 szt
natka pietruszki
sól
pieprz
ser Pecorino Romano
ząbek czosnku 1

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z truflami i pecorino romano

Kroki postępowania

1
Cebulę podsmażyć na maśle, na malutkim ogniu. Dodaćy ryż i prażyć go z cebulą około 5 minut. Całość zalać białym winem i poczekać aż odparuje. Stopniowo dolewać bulion warzywny, często mieszając (bulion wlewajcie małymi porcjami, bo być może nie będzie potrzeby zużycia całego).
Krok 1 - Risotto z truflami i pecorino romano  foto
2
Gdy risotto jest gotowe, dodać truflami, starty parmezan i przyprawić do smaku.
Krok 2 - Risotto z truflami i pecorino romano  foto
3
Risotto podawać posypane natką pietruszki i wiórkami parmezanu z kieliszkiem schłodzonego wytrawnego białego wina.
Krok 3 - Risotto z truflami i pecorino romano  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak