Risotto z szynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    1 litr
  • ryż do risotto

    1 szkl
  • cebula

    1 szt
  • Szafran nitki Prymat

    1 szczypta
  • sól

    do smaku
  • szynka

    150 g
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Olej podgrzać i zeszklić na nim posiekaną cebulę. Dodac ryż i chwilę go smażyć. Wlać łyżkę wazową bulionu i gotować aż ryż go wsiąknie. Czynnośc powtarzać do momentu aż ryż będzie miękki. Dodać pokrojoną na kawałki szynkę i rozrobiony w 2 łyżkach bulionu pokruszony szafran. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 04.07.2013 10:03
fajne - ciekawe składniki - musi być smaczne
gosia561 03.07.2013 04:19
ciekawe danie
beniaminek 02.07.2013 22:41
fajne danie
iwi 02.07.2013 21:42
Przepyszny smak
Pomocnik 02.07.2013 21:31
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat