Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z szynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 litr
ryż do risotto 1 szkl
cebula 1 szt
Szafran nitki Prymat 1 szczypta
sól do smaku
szynka 150 g
pieprz do smaku
olej do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z szynką

Olej podgrzać i zeszklić na nim posiekaną cebulę. Dodac ryż i chwilę go smażyć. Wlać łyżkę wazową bulionu i gotować aż ryż go wsiąknie. Czynnośc powtarzać do momentu aż ryż będzie miękki. Dodać pokrojoną na kawałki szynkę i rozrobiony w 2 łyżkach bulionu pokruszony szafran. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 04.07.2013 10:03
fajne - ciekawe składniki - musi być smaczne
gosia561 03.07.2013 04:19
ciekawe danie
beniaminek 02.07.2013 22:41
fajne danie
iwi 02.07.2013 21:42
Przepyszny smak
Pomocnik 02.07.2013 21:31
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak