risotto z pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • oliwa

    6 łyżek
  • ryż

    20 dag
  • sok pomidorowy

    pół litr
  • sól

  • bakłażan

    1 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • pomidory

    25 dag
  • czosnek

    2 ząbek
  • Pieprz biały mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojoną cebulę poddusić na oleju,dodaćryż i zeszklić . Powoli dodawać sok pomidorowy tak, aby ryż przez cały czas się gotował .Posolić i dusić pod przykryciem ok. 30 min. Bakłażan pokroićw kostkę i wymieszać z solą .Paprykę pokroić na kawałki.Pomidory sparzyć,obrać i pokroić nakawałki.Czosnek drobno pokroić .Bakłażan lekko odcisnąć .Czosnek zeszklić na oliwie. Dodać warzywa,poddusić często mieszając, tak aby wszystkie jednakowo zmiękły . Przyprawić solą i pieprzem.Delikatnie wymieszać z ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
annagebalska 19.06.2011 08:23
super
Marta92 18.03.2011 09:40
lubię rzeczy z ryżu
Małgorzata113 16.03.2011 09:26
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat