Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z pieczonym mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
olej 1 łyżka
cebula 1 szt
pieczarki 20 dag
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
pomidor 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z kurczaka 1 pieczony
bulion 1 kostka
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z pieczonym mięsem

3 szklanki wody zagotować z kostkami bulionowymi, dodać ryż i gotować około 20 minut. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na oleju, dodać posiekane pieczarki, chwilę poddusić. Następnie wrzucić pokrojone na cząstki pomidory, przyprawy, pokrojone w kostkę mięso, udusić. Mąkę wymieszać ze śmietaną, połączyć z sosem, zagotować. Ugotowany ryż wsypać do sosu, wymieszać, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 09.12.2013 17:52
smaczne danie!
IlonaAlbertos 12.09.2013 22:10
Apetyczne risotto.
olkaaa 09.07.2013 07:38
bardzo lubię
Angelika10 26.06.2012 00:32
pyszne
Motorek 20.03.2012 09:49
pycha
kuklik 25.10.2011 21:04
ciekawe
Kopiko1983 02.10.2011 16:30
To jest to!
Katarzyna158 06.01.2011 19:26
musi być pyszne :)
Monika193
Monika193 06.01.2011 09:05
pycha
Iwona51
Iwona51 05.01.2011 01:05
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak