Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z pieczarkami i parówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 2 torebki
sól i pieprz
parowki drobiowe 5 sztuk
cebula podsmażona 1 sztuka
usmażone pieczarki 350 gram
bulion warzywny 1 kostka
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z pieczarkami i parówkami

Gotujemy ryż na sypko. Przeprowadzamy obróbkę wstępną pieczarek i cebuli, a następnie podsmażamy na oliwie z oliwek. Ściągamy folię z parówek, kroimy je i dodajemy do pieczarek i cebuli. Odcedzamy ryż, po czym dodajemy go do reszty składników znajdujących się na patelni. Dodajemy bulion warzywny, mieszamy wszystko razem, dusimy gdzieś 10-15 min, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak