Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z parmezanem i chilli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
bulion ok 1 l
masło 2 łyżki
cebula 1 szt
chilli 1-2 szt
parmezan starty 3 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z parmezanem i chilli

Pokrojoną w kostkę cebulę i chilli podsmażamy na maśle.

Dodajemy ryż i mieszamy tak aby każde ziarenko stało się szkliste.

Zalewamy porcją bulionu i gotujemy na wolnym ogniu ciągle mieszając.

Gdy ryż wchłonie już cały bulion dolewamy kolejną porcję i tak do momentu aż ryż będzie miękki.

Na koniec dodajemy starty parmezan, doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 03.01.2014 10:08
zrobiłam je ale szału nie robi
Beata73 18.12.2013 09:09
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak