Risotto z kukurydzą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • cebula biała

    1 szt
  • olej do smażenia

    3 łyzki
  • papryka konserwowa

    3 ćwiartki
  • sól, pieprz, papryka

    do smaku
  • kostka rosołowa

    2 szt
  • ryż do risotto

    25 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać kurczaka pokrojonego w kostkę, chwilę smażyć. Wsypać ryż i smażyć, aż ryż stanie się szklisty. Dodać paprykę konserwową pokrojoną w kostkę oraz kukurydzę z puszki , wymieszać. Całość zalać bulionem (700ml) doprawić do smaku. Dusić pod przykryciem ok. 20minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malina 25.09.2013 07:45
bardzo smaczna
Islanzadi 01.10.2010 01:18
Wygląda zachęcająco :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat