Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z kalafiorem
Kroki postępowania
Na dużej, głębokiej i z grubym dnem patelni (lub po prostu w rondlu) rozgrzać łyżkę masła i łyżkę oliwy.
bulion drobiowy | 1,5 l |
posiekane listki tymianku | 2 łyżki |
masło | 3 łyżki |
oliwa | 2 łyżki |
kalafior | 1/2 szt. |
ryż arborio | 1,5 szkl. |
wino białe wytrawne | 125 ml |
parmezan starty | 4 łyżki |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
płatki migdałowe | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: