Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z grzybami .

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne
ryż
szalotka
ząbek czosnku
wino białe wytrawne
bulion warzywny
oliwa
natka pietruszki
szczypiorek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z grzybami .

Rozgrzewamy na głębokiej patelni oliwę z oliwek, wrzucamy szalotkę i czosnek smażymy 2-3 min., wsypujemy na patelnię ryż(u mnie Arborio) i po 2 min. zalewamy bialym winem i czekamy aż ryż wchłonie płyn. Zanim to nastąpi podgrzewamy w garnku bulion.Kiedy ryż nasiąknie winem, zaczynamy dolewać bulion partiami, pozwalając ryżowi wchłonąć płyn. Należy pamiętać, aby ryż był al dente..Na nowej patelni podsmażamy na oliwie z oliwek pokrojone grzyby (pieczarki,boczniaki,podgrzybki), aż staną się miękkie. Następnie należy wmieszać je w risotto.Doprawiamy do smaku sola i pieprzem,przed podaniem posypujemy natka pietruszki i szczypiorkiem Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 11.11.2014 12:36
coś co bardzo lubię :)
Aleksandra/Olcia 11.11.2014 11:56
mnam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak