Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z grzbami leśnymi i szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 200 g
cebula 1 szt
szynka 150 g
grzyby leśne 2 szkl
natka pietruszki 2 łyżki
sól, pieprz
bulion 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z grzbami leśnymi i szynką

Grzyby oczyscić i obgotować ok 10 min dwukrotnie. Na patelni rozgrzać tłuszcz i zeszklić cebulkę, wrzucic pokrojoną szynkę i ryż. Posmażyć chwilę aż ryż się zarumieni. Wlać rosól i duśić do miękkości. Dolać wody jeśli będzie za mało. wrzucić grzyby i smażyć chwilę razem. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypac natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak