Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z gruszką i tymiankiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 100 gram
woda 1 szklanka
sok jabłkowy 1 szklanka
gruszka 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
tymianek 1 garść
cynamon 1 szczypta
sok z cytryny 1/2 sztuki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z gruszką i tymiankiem

Masło roztapiamy na patelni, wsypujemy na nie ryż i smażymy, aż ryż się zeszkli.
Sok jabłkowo-gruszkowy lub jabłkowy mieszamy z wodą i część wlewamy na patelnię,aby ryż wchłonął płyny.
Ryż cały czas mieszamy aby się nie przypalił i się nie sklejał.
Resztę soku dolewamy na patelnię w miarę wchłaniania go przez ryż. Pod koniec smażenia, na patelnię wrzucamy garść świeżego tymianku (same listki bez gałązek) i mieszamy z ryżem.
Jabłko i gruszkę obieramy i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy cynamon i całość dodajemy do ryżu kiedy ten będzie już usmażony al dente.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 19.01.2017 20:46
polecam....
Wiktoria29 19.01.2017 20:46
nam smakuje bardzo
Wiktoria29 19.01.2017 20:45
dzięki....
Wiktoria29 18.01.2017 16:38
na pewno jest ;)
Wiktoria29 18.01.2017 16:37
dziękuję.....
Wiktoria29 18.01.2017 16:37
dzięki.....
agaK. 13.01.2017 18:24
Zjadła bym chętnie:)
cukiereczek 13.01.2017 18:18
no no to może być smaczne
anka1988 13.01.2017 18:03
świetne połączenie smaków
Agnieszka-87-25 13.01.2017 15:31
może być smaczne
RenataZ-et 13.01.2017 15:08
wspaniałe połączenie
Asik32 13.01.2017 14:20
wspaniałe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak