Risotto z granatem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż do risotto

    180 g
  • granat

    1 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • bulion warzywny

  • parmezan starty

    50 g
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Risotto z granatem foto
Otworzyć owoc. Odłożyć garść nasion a z reszty wycisnąć sok.
Krok 2 - Risotto z granatem foto
Na oliwie podsmażyć posiekana cebule. Dodać ryz i podlewać stopniowo gorącym bulionem.
Krok 3 - Risotto z granatem foto
Pod koniec gotowania wlać wcześniej wyciśnięty sok. Doprawić.
Krok 4 - Risotto z granatem foto
Przed podaniem posypać parmezanem i udekorować nasionami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 19.01.2014 17:27
extra danie !
ankaryba 02.09.2013 09:04
ale pychotka :-)
ben-ka 22.07.2013 10:29
takiego połączenia jeszcze nie jadłam,pewnie bym się skusiła.
olkaaa 01.07.2013 07:31
takiego jeszcze nie jadłam
Dorian 24.06.2013 10:49
pyszny danie
m1monika 13.06.2013 12:40
ciekawa jestem jak smakuje :-)
barbara11561 08.06.2013 08:17
świetnie smakuje
Rybciia 18.04.2013 08:31
super kolacja!!!
Zosia1 21.02.2013 15:01
bardzo ciekawe i chyba rześkie
Magdalena1110 05.02.2013 17:36
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat