Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RISOTTO Z DYNIĄ

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 200 g
ryż do risotto 150 g
cebula 1 szt
białe wino 125 ml
bulion warzywny 700 ml
masło 3 łyzki
zielona pietruszka 1 peczek
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: RISOTTO Z DYNIĄ

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekaną cebulę, złocimy, a następnie wrzucamy połowę pokrojonej w kostkę dyni – przesmażamy kilka minut.

Wsypujemy ryż, przesmażamy, podlewamy winem i czekamy do momentu odparowania.

Po zredukowaniu wina podlewamy 1/3 bulionu, mieszając czekamy do wchłonięcia i tak robimy z pozostałą częścią bulionu.

Po ok. 10 minutach dodajemy resztę dyni i dusimy do momentu aż ryż będzie al dente.

Posypujemy świeżą natką.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 30.10.2015 21:23
Może być smaczne ;)
Renata9 30.10.2015 16:33
Pyszny obiadek.
Alex_M 30.10.2015 15:37
jak z dynią to dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak