Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z curry

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 100 g
cebula
ryż do risotto 300 g
rosół 0,5 litra
pierś z kurczka
curry 1 łyżeczka
wino białe wytrawne 200 ml
sól i pieprz
olej sezamowy 2 krople
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z curry

Kroki postępowania

1
Rozpuszczamy masło ,dodajemy pokrojoną cebulkę i chwilę smażymy.
Krok 1 - Risotto z curry foto
2
Następnie dodajemy ryż i smażymy aż ziaranenka będą przeźroczyste ,cały czas mieszamy.
Krok 2 - Risotto z curry foto
3
Następnie wlewamy rosół i wino,i duśimy kilka minut,cały czas mieszać.
Krok 3 - Risotto z curry foto
4
I dodajemy wcześniej usmażoną pierś oprószoną 1 łyżeczką curry.Doprawiamy,dodajemy olej sezamowy i dusimy aż ryż bedzię miękki.Na koniec posypać pietruszką.
Krok 4 - Risotto z curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak