Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z brązowymi pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
pieczarki brązowe 4 szt
mleko 1/2 szklanki
bulion warzywny 1-2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z brązowymi pieczarkami

W rondlu na łyżce masła smażymy ryż. Po chwili zalewamy odrobiną bulionu. Mieszamy. Kiedy ryż wchłonie bulion dolewamy resztę. w tym czasie czyścimy i kroimy brązowe pieczarki. Smażymy razem z cebulką aż się zeszkli. Dodajemy odrobinę mleka do ryżu i wrzucamy pieczarki z cebulą. Przyprawiamy pieprzem, solą. Ja dodalam sporo koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak