Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto szpinakowe z czerwonym akcentem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 1 szklanka
szpinak świeży 30 dag
marchew 1 szt mała
czosnek 3 ząbki
jogurt naturalny 4 łyżki
kurkuma 1 łyżeczka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
oregano 1 szczypta
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto szpinakowe z czerwonym akcentem

Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, szpinak posiekać na duże kawałki, czosnek przecisnąć przez praskę. W głębokim rondlu rozgrzać masło i wrzucić marchew i czosnek - chwilę poddusić a nastepnie dodać liście szpinaku. Dusić warzywa ok 2 min. Wsypać ryż i zalać wrzątkiem (mozna użyć bulionu ), wsypać sól, pieprz, kurkumę i odrobinę oregano.Gotować potrawę do momentu aż ryż będzie miękki i wchłonie cały płyn. Cały czas trzeba risotto intensywnie mieszać aby nie przywarło do dna. Gdy ryż jest już miękki dodać jogurt naturalny i poddusić jeszcze wszystko ok 2 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 12.06.2016 20:50
wygląda smakowicie
Wafelek2601 14.09.2014 11:04
smaczne jedzonko
malaczarna23 30.05.2014 16:30
pyszniutko tutaj:)
Rafcio 28.05.2014 21:54
nie lubię szpinaku ale swietnie to danie wygląda
jasiek 28.05.2014 21:04
dobry sposób podania
Wiesława1 28.05.2014 20:45
pysznie wyglada
Pyszota 28.05.2014 18:10
świetne danie
Noruas 28.05.2014 17:45
Co za pyszności!
cukiereczek 28.05.2014 17:23
apetycznie wygląda
gosia56 28.05.2014 16:35
na pewno pyszne jedzonko;)
Zdzisław 28.05.2014 16:05
jakie przysmaki podano
pajbek 28.05.2014 15:34
Pyszne to ;-)
Aleksandra/Olcia 28.05.2014 15:31
mniam mniam
wwwiolka 28.05.2014 15:30
Bardzo fajnie wygląda.
matesko 28.05.2014 14:52
przepis na czasie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak