Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto prosto z lasu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
cebula 1
czosnek 1 ząbek
wino białe 2 łyżka
masło 2 łyżka
oliwa 2 łyżka
sól
pieprz
borowiki 2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: risotto prosto z lasu

kaszę gryczaną gotujemy w osolonym wrzątku. borowiki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki (jeśli grzybki sa małe można zostawić w całości). masło razem z oliwą rozgrzewamy na małym ogniu, dodajemy posiekaną cebulkę i czosnek, lekko podsmażamy. dodajemy pokrojone borowiki i 1 łyżkę białego wina. dusimy pod przykryciem ok. 5 minut. dodajemy kaszę i resztę białego wina. dusimy jeszcze przez chwilkę. doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 24.10.2012 18:40
Moim zdaniem to kaszotto prosto z lasu. Pycha :)
Kekerboom 23.10.2012 21:00
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak