Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto grzybowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 1 szklanka
pierś z kurczaka 1/2 sztuki
grzyby leśne 1 garść
tymianek kilka gałązek
sól do smaku ,
Bulion grzybowy
cebula biała 1 szt
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: risotto grzybowe

Kroki postępowania

1
pierś kroimy w drobną kostkę i podsmażamy, dodajemy połowę grzybów
Krok 1 - risotto grzybowe foto
2
do podsmażeniu solimy
Krok 2 - risotto grzybowe foto
3
w garnku rozpuszczam masło dodaję pokrojoną cebulę ,solę i duszę na wolnym ogniu,
Krok 3 - risotto grzybowe foto
4
następnie dodaję po małej porcji ryż ,resztę grzybów ,i wlewam po łyżce wazowej bulionu ,postępuję tak aż cały ryż znajdzie się w garnku.
na koniec dodaję kurczaka z grzybami,
Krok 4 - risotto grzybowe foto
5
doprawiam solą i pieprzem
wrzucam kilka listów świeżego tymianku.
SMACZNEGO
Krok 5 - risotto grzybowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 16.09.2014 13:59
Pyszne danie.
Triss 16.09.2014 10:27
apetyczne danie. :)
Konczi 16.09.2014 08:50
uwielbiam risotto, a Twoje jest przepyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak