Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
papryka 2
cebula 2
cukinia 1 - 1,5 kg
kostki grzybowe 2
przyprawa do gyrosa 1 łyżki
pieczarki 30 dag
sól
pieprz
pomidory 4
olej
ryż 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, do dużego garnka wlewamy tyle oleju aby zakryło dno, kiedy się nagrzeje wrzucamy mięso i podsmażamy, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz przesmażone wcześniej pieczarki, które kroimy w półplasterki. Cukinie obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy razem z papryką pokrojoną w kostkę do mięsa. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w grubsze czastki, dodajemy do pozostałych składników, wrzucamy kostki grzybowe oraz wsypujemy przyprawę do gyrosa – gotujemy do miękkości warzyw oraz doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Ryż gotujemy na sypko w dużej ilości wody, a następnie odcedzamy (nie moze być rozgotowany!). Kiedy warzywa i mięso są miękkie, to dodajemy do nich ryż i mieszamy – podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 06.02.2012 09:12
coś smacznego ;)
Sylwia56
Sylwia56 25.01.2012 15:09
pycha
ela16 27.09.2011 09:43
super
iwa643 16.07.2011 06:59
wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak