Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 50 dag
tłuszcz do smażenia 1 porcja
cebula 2 sztuki
ryż 2 torebki
papryka konserwowa 15 dag
rodzynki 4 dag
rosół 800 ml
ser żółty 5 dag
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto

Mięso zmiel i podsmaż razem z pokrojoną w kostkę cebulą i połącz z rodzynkami, ryżem oraz zmieloną papryką i zalej rosołem. Dodaj przyprawy zagotuj mieszając przez około 20min. ma małym ogniu. Potem posyp startym serem i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak