Risotto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    50 dag
  • tłuszcz do smażenia

    1 porcja
  • cebula

    2 sztuki
  • ryż

    2 torebki
  • papryka konserwowa

    15 dag
  • rodzynki

    4 dag
  • rosół

    800 ml
  • ser żółty

    5 dag
  • sól

    1 do smaku
  • pieprz

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zmiel i podsmaż razem z pokrojoną w kostkę cebulą i połącz z rodzynkami, ryżem oraz zmieloną papryką i zalej rosołem. Dodaj przyprawy zagotuj mieszając przez około 20min. ma małym ogniu. Potem posyp startym serem i zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat