Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rigatoni z groszkiem i chrupiącym boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rigatoni 500 g
plasterki boczku pokrojone w cienkie plasterki 8 szt.
starta skórka i sok z cytryn 2 szt.
zielony groszek

Przepis i sposób przygotowania na: Rigatoni z groszkiem i chrupiącym boczkiem

1.Ugotować makaron w dużym garnku z osoloną wodą ,tak żeby był al dente.

2.Na suchej patelni smażyć boczek 3 minuty aż będzie chrupiący.

3.Zdjąć z patelni łyżką cedzakową.

4.Na patelnie wrzucić czosnek i usmażyć na bladozłoty kolor.

5. Dodać skórkę i sok z cytryny oraz groszek i smażyć 2 minuty.

6.Odcedzić rigatoni i wymieszać z groszkiem ,boczkiem ,czosnkiem oraz cytryną.

7.Wymieszać dokładnie i podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 25.09.2010 09:50
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak