Rigatoni all amatriciana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rigatoni

    200 g
  • pancetta

    100 g
  • passata pomidorowa

    200 ml
  • sól

  • pieprz

  • pecorino

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotowac al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Pancettę zrumienić na patelni, zalac pomidorami, doprawić do smaku i dusić ok 10 min.
Makaron połączyć z sosem.
Wierzch posypać tartym pecorino.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat