Riczet staropolski

Riczet staropolski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    35 dag
  • cebula biała

    2 szt.
  • kasza jęczmienna

    15 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • boczek wędzony

    30 dag
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka/wędzona
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Fasolę namoczyć na noc, następnie odcedzić. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju razem z czosnkiem i mieloną papryką. Po czym wrzucić fasolę, kaszę, pokrojony boczek i zalać wodą (tyle wody aby przykryła potrawę) Gotować na wolnym ogniu przez pół godziny, przyprawić solą do smaku i podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat