Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

resztkowa sałatka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
jajko 3 szt.
papryka czerwona 1/2 szt.
papryka zielona 1/2 szt.
cebula 1 szt.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: resztkowa sałatka

Jajka ugotować na twardo , obrać i pokroić na szóstki . Kukurydzę i fasolkę opłukać pod bieżącą wodą i osączyć na sicie . Cebulę i papryki oczyścić umyć i pokroić w kostkę , na patelni rozgrzać łyżkę oliwy , zeszklić cebulę wsypać pokrojone papryki wymieszać i dusić na wolnym ogniu ok.2-3 min. Wszystkie składniki sałatki oprócz jednego jajka połączyć ze sobą , doprawić do smaku solą i pieprzem najlepiej świeżo zmielonym , dodać majonez i delikatnie wymieszać . Po wierzchu ułożyć pokrojone jajko . Podawać do pieczywa .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kikiriki 09.07.2014 09:15
ciekawy pomysł!
ice cubes 24.06.2014 10:37
dobra sałatka :)
pestka 24.06.2014 09:02
z pewnością smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak