Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rejbak wg Zub3r'a

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1 duża
słonina 30 dag
jajko 2
kasza manna 2 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rejbak wg Zub3r'a

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy. Ścieramy na drobnej tarce. Starte ziemniaki odciskamy z nadmiaru wody (przekładamy na ścierkę i dokładnie odciskamy). Ziemniaki przekładamy do miski.
Krok 1 - Rejbak wg Zub3r'a foto
2
Słoninę kroimy w kostkę. Stapiamy na rozgrzanej patelni. DO słoniny dodajemy posiekaną cebulę i całość chwilę smażymy.
Krok 2 - Rejbak wg Zub3r'a foto
3
Do ziemniaków dodajemy skwarki z cebulką oraz połowę tłuszczu ze stopionej słoniny. Wsypujemy kaszę i dodajemy jajka.
Krok 3 - Rejbak wg Zub3r'a foto
4
Całość doprawiamy do smaku. Masę dokładnie mieszamy. Wykładamy do formy i pieczemy ok 1 godzinę w 180 stopniach.
Smacznego!
Krok 4 - Rejbak wg Zub3r'a foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak